Üniversitemiz URAP Sıralamasında İlk 8 Araştırma Üniversitesinden Biri Oldu
22 Eylül 2022 | 15:48

Üniversitemizde akademik ve idari personelimizin samimi çalışmalarıyla akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler önemli derecede hız kazanarak büyük bir atılım içerisine girildi.

Üniversitemiz, URAP (University Ranking by Academic Performance) 2022-2023 Türkiye sıralamasında YÖK kriterlerince “Araştırma Üniversitesi” olarak kabul edilen 23 üniversite arasında 8. sırada yer aldı.

Yaptığı ciddi atılımların sonuçlarını resmi sıralamalarla kanıtlayan Üniversitemiz, böylece tüm Gazilileri gururlandıracak önemli bir başarıya daha imza atmış oldu. URAP sıralamasında Üniversitemiz ayrıca, 23 Araştırma Üniversitesi arasında “Yurtiçi İş birliği” göstergesi bakımından da en yüksek puanı alarak birinciliği elde etti.

URAP Nedir?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan ve yükseköğretim kurumlarını çeşitli akademik ölçütlere göre değerlendiren bir kuruluştur.

-1